Bιβλιοπαρουσίαση In search of Christian Freedom


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

NEO!!

To blog μας αποκτά δικό του ΦΟΡΟΥΜ συζητήσεων..



http://jehovahgr.freeforums.org/





Μετά την ύπουλη και φασιστική επίθεση της ηγεσίας της Οργάνωσης της Εταιρείας Σκοπιά στην Ελλάδα στο αντίστοιχο μπλογκ μας στον Pathfinder (rwssel.pblogs.gr) το οποίο είναι πολύ ψηλά στα rankings στο google για την αναζήτηση θεμάτων σχετικά με τους "Μάρτυρες του Ιεχωβά" και προφασιζόμενοι παραβίαση ..πνευματικών (!) δικαιωμάτων της "Εταιρείας" επειδή παρουσιάζαμε ντοκουμέντα από τις εκδόσεις τους!

Ακολουθεί το κείμενο από τους διαχειριστές του Pathfinder.gr:

Αγαπητό μέλος του Pathfinder,

Κατά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργεί η ομάδα του Pathfinder και έπειτα από καταγγελίες χρηστών, διαπιστώσαμε ότι το περιεχόμενο του Blog σας εμπίπτει στις παραβάσεις που αναφέρονται στο άρθρο «δεοντολογία χρηστών» των όρων χρήσης, όπου αναφέρεται:

"..Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά δεν επιτρέπεται στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Pathfinder.gr για:

Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση λογισμικού ή περιεχομένου κάθε μορφής (κειμένου, εικόνας, ήχου, video, animation) που παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε φορέα (συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών μυστικών)."

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να αφαιρέσετε όλες τις εγγραφές, οι οποίες φιλοξενούν υλικό το οποίο ανήκει στους:

1. Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania. http://www.watchtower.org/

2 . Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά Ελλάδας Κηφισίας 77 Μαρούσι 210 6197630 Νομικό Γραφείο Μπάμπης Ανδρεόπουλος

Στην περίπτωση που η αφαίρεση δεν πραγματοποιηθεί μετά το πέρας 4 ημερών, θα προχωρήσουμε στην προσωρινή απενεργοποίηση του Βlog σας.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail.

Με τιμή,

Pathfinder Support Team - http://support.pathfinder.gr
support@pathfinder.gr
-----------------------------------------------------------

ΠΑΡΑΚΑΛΩ θερμά, όλα τα μπλογκς σχετικού (ή μη) να μας βάλουν ώς δεσμό στις ιστοσελίδες τους!

Ευχαριστώ

"Rwssel"

www.rwssel.pblogs.gr

Oι "Μάρτυρες του Ιεχωβά" και η Αλήθεια's Fan Box

Wednesday 1 April 2009

10 ΣΟΒΑΡΟΙ λόγοι που δεν θα γίνετε ποτέ Μάρτυρες του Ιεχωβά

- Η Δευτέρα παρουσία έγινε αόρατη στον ουρανό το 1914 και ο Χρηστός πέταξε τον διάβολο στη γη για αυτό και γίνονται πόλεμοι και ότι ο 20ος αιώνας είναι ο χειρότερος της ιστορίας . (Μα καλά κανείς δεν τους έχει μάθει ιστορία. Εκατονταετής πόλεμος, επιδημία της πανούκλας κτλ)



- Ο Θεός δεν θα κρίνει ανθρώπους αλλά οργανώσεις και θα σώσει μόνο τους Μάρτυρες Του Ιαχβέ σκοτώνοντας όλους τους άλλους αδιαφοροντώντας για την πίστη τους και τον τρόπο ζωή τους (τέτοιον θεό εγώ προσωπικά ούτε να τον φτύσω δεν θέλω)


- Ψυχή δεν υπάρχει ξεχάστε όλες τις επιστημονικές έρευνες


- Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Ισούς Χριστός είναι το ίδιο πρόσωπο !


- Ο Χριστός ήταν ένας άνθρωπος χωρίς αμαρτίες σαν τον Αδαμ πριν από το προπατορικό αμάρτημα


- Το σώμα του Χρηστού αποσυντέθηκε μέσα στον τάφο του και μετά ο θεός του έδωσε άλλο σώμα, το οποίο εξαύλώθηκε όταν αυτός ανέβηκε στον ουρανό και τώρα είναι μόνο πνεύμα


- Ο Θεός προτιμά να βλέπει τους ανθρώπους να πεθαίνουν παρά να τους βλέπει να παίρνουν αίμα (Τα βρέφη δεν εξαιρούνται από αυτό το σατανικό δόγμα!)


- Όταν κάποιος είναι Μάρτυρας και φύγει από την οργάνωση επειδή ανακάλυψε τις απάτες τους οι άλλοι δεν επιτρέπεται ούτε να του μιλάνε για να μην τους παρασύρει.


- Ο κάθε μάρτυρας ζει με την ψευδαίσθηση ότι αυτός είναι ο βρόμικος ενώ ο αδερφός του είναι ο καθαρός


- Και το καλύτερο όλοι οι Μάρτυρες πιστεύουν ότι όσοι δεν είναι στην οργάνωση τους αξίζουν να πεθάνουν από το χέρι του θεού - φονιά την ημέρα του Αρμαγεδδώνα.


ΦΤΑΝΟΥΝ;

Aυτόν θα τον έκοβαν κομματάκια οι Ιεχωβάδες άνετα!

Randall Watters, πρώην "Μπεθελίτης"

και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.Freeminds.org

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ ή ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ

Κάθε χρόνο, τις τελευταίες μέρες του Μάρτη και τις πρώτες του Απρίλη συνηθίζουν οι ΜτΙ να ξεχύνονται στους δρόμους για να καλέσουν τον κόσμο σε μια τελετή της Σκοπιάς που ονομάζεται «Ανάμνηση του θανάτου του Χριστού». Φέτος η τελετή αυτή έχει οριστεί για τις 9 Απριλίου.
Κατά την τελετή αυτή αναπαρίσταται ο Μυστικός Δείπνος και καλούνται τα μέλη της Σκοπιάς να πάρουν από τα υλικά που ακούν στο βαρύγδουπο τίτλο «εμβλήματα» και τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο από …. γαλέτα και κόκκινο κρασί και τα οποία κατά τη Σκοπιά συμβολίζουν το σώμα και αίμα του Χριστού.
Και που είναι το πρόβλημα ή το παράξενο θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος. Το πρόβλημα και το παράξενο είναι, πως υπάρχει περίπτωση παρά τον ικανό αριθμό των συμμετεχόντων ΜτΙ, να μην πάρει κανένας από αυτά τα εμβλήματα! Η τελετή δηλαδή να μείνει χωρίς αντίκρισμα. Έτσι σκοπός του άρθρου είναι, να διερευνήσει και να ερμηνεύσει γιατί συμβαίνει αυτό.
Πριν όμως πούμε οτιδήποτε, για όποιον αναγνώστη επιθυμεί πλήρη ενημέρωση για την τελετή της Ανάμνησης καθώς και τις θεολογικές προεκτάσεις του, μπορεί να καταφύγει στο διαφωτιστικότατο άρθρο της κ. Άννας Μπουρδάκου, στην διεύθυνση http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/953649 .

Ερχόμενοι να εξηγήσουμε τώρα, γιατί υπάρχει περίπτωση κανένας ΜτΙ, να μην πάρει από τα «εμβλήματα», έχουμε να πούμε πως είναι δυνατόν ανάμεσά τους να μην υπάρχει κανένας ο οποίος να είναι από το «χρισμένους Χριστιανούς» ή «πιστό υπόλοιπο» ή «αδελφούς του Χριστού»! Δηλαδή δεν δικαιούνται όλοι οι ΜτΙ να πάρουν από τα «εμβλήματα», αλλά μόνον όσοι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία.
Γιατί δυστυχώς εκτός των άλλων εκεί έχει φτάσει η Σκοπιά τους δυστυχείς οπαδούς της. Να τους χωρίζει, σε δύο κατηγορίες. Σ’ αυτούς που είναι «πρώτης κατηγορίας» πολίτες και θα ζήσουν στον ουρανό, και σ’ αυτούς που είναι «δεύτερης κατηγορίας» πολίτες και θα ζήσουν στη γη. Και όλα αυτά ισχυρίζεται πως τα γράφει η Βίβλος! Άλλωστε η Σκοπιά έχει αναδειχτεί πρωταθλήτρια στο κόψιμο και ράψιμο της Γραφής. Και ειδικά του βιβλίου της Αποκάλυψης του Ιωάννη, το οποίο επειδή είναι προφητικό βιβλίο και μιλάει συμβολικά, μπορεί ο καθένας να λέει και να γράφει ότι θέλει.

Κακοποιώντας λοιπόν το χωρίο της Αποκάλυψης κεφάλαιο 7, στίχοι 1-9 χωρίζει τους οπαδούς της στα δύο. Σ’ αυτούς που θα ζήσουν στον Ουρανό και θα συγκυβερνήσουν με το Χριστό και ανέρχονται σε 144.000 και στο πολύ τον Όχλο ( όπου ανήκει και το πλήθος των Μ. του Ιεχωβά) που θα ζήσει στη Γη, σε κατάσταση Παραδείσια και θα τον κυβερνάνε ο Χριστός με τις 144.000. Εδώ βέβαια έχουμε να παρατηρήσουμε ότι η Αποκάλυψη μιλάει για 144.000 Ισραηλίτες. Και ενώ τον αριθμό 144.000 η Εταιρία τον παίρνει κυριολεκτικά, τους Ισραηλίτες τους παίρνει μεταφορικά και σώζει έτσι όποιον θέλει! Επί πλέον το πιο κωμικοτραγικό είναι ότι οι 144.000 βρίσκονται στη Γη, ενώ ο πολύς ο Όχλος στέκεται μπροστά στο θρόνο του Θεού και στο Αρνί (Χριστό), δηλ. στον Ουρανό!! Και για να μην υπάρχει καμιά παρανόηση ότι ο πολύς ο Όχλος είναι στον Ουρανό, η Αποκάλυψη γράφει πως λατρεύουν τον Θεό στο Ναό του μέρα και νύχτα (Αποκάλυψη κεφάλαιο 7, στίχος 15).

ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΙΦΑΔΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΑΚΑ!

Βέβαια η διάκριση αυτή δεν υπήρχε πάντα. Άλλωστε μέχρι την δεκαετία του ΄40 οι ΜτΙ δεν ξεπερνούσαν τις 50.000. Ο διαχωρισμός αυτός άρχισε να τους απασχολεί κατ’ αυτή τη δεκαετία και ειδικότερα το 1935.
Είναι πράγματι απολαυστικός και συνάμα αστείος ο τρόπος με τον οποίο λύθηκε το ζήτημα. Μήπως νομίζετε πως έγιναν διάφορα θεολογικά σεμινάρια, γύρω από το ζήτημα αυτό, καμιά άτυπη σύνοδος των ΜτΙ για να επιλυθεί το ως άνω ζήτημα;
Τίποτα απολύτως από όλα αυτά που θα περίμενε κάποιος για ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα. Όσο απίστευτο και να φανεί αυτό που θα γράψουμε είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το ζήτημα για το «μεγάλο πλήθος» εξετάστηκε κατά την διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού!!!! Τρώγοντας στιφάδο και μουσακά (ο Αντιαιρετικός είχε από τότε πράκτορα στο Μπέθελ δηλ. στα κεντρικά γραφεία της Σκοπιάς), προσπάθησαν να βρουν τη λύση!!
Αν μας νομίζετε για συκοφάντες και κακοήθεις το παρακάτω ντοκουμέντο της Σκοπιάς θα σας πείσει. Είναι από το βιβλίο της Σκοπιάς «Διαγγελείς της Βασιλείας» σελ. 166:


"Διαγγελείς της Βασιλείας", σελ. 166: Θεολογικές συζητήσεις την ώρα του φαγητού!

Και πάμε τώρα στο πιο καταπληκτικό. Πως καθιερώθηκε το «μεγάλο πλήθος» για το οποίο μιλάει η Αποκάλυψη και στο οποίο ανήκουν το σύνολο σχεδόν των ΜτΙ; Θα σας φανεί απίστευτο και όμως είναι γεγονός. Το «μεγάλο πλήθος» καθιερώθηκε με το να σηκωθούν κάποιοι σε μια συνέλευση στην Ουάσινγκτον, όταν τους το ζήτησε ο Ρόδερφορντ ο τότε Πρόεδρος της Εταιρείας!!!!!!
Από το ίδιο βιβλίο της Σκοπιάς «Διαγγελείς της Βασιλείας» σελ. 169 για τους «άπιστους Θωμάδες»:



"Διαγγελείς της Βασιλείας" σελ. 169: Πως καθιερώθηκε ο "πολύς όχλος"



Βέβαια η παράδοξη αυτή καθιέρωση του «μεγάλου πλήθους», είχε και κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Γιατί κάποιοι … θύμωσαν και δεν σηκώθηκαν, όπως κάποια ΜτΙ ονόματι Κλάρα Γκέρμπερ Μόϊερ, επειδή πίστευαν πως τα μέλη του πολύ όχλου ήταν λιγότερα πιστά από τους 144.000.
Μας τα αφηγείται η ίδια στη Σκοπιά 1ης Μαρτίου 2000 σελίδα 23:





Σκοπιά 1/3/2000, σελ. 23: "Πείσματα" από ΜτΙ κατά την καθιέρωση του " πολύ όχλου"


ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜτΙ ΠΩΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ 144.000

Ερχόμενοι τώρα να ασχοληθούμε με τους 144.000, καλούμαστε να απαντήσουμε στο ερώτημα, τι είναι εκείνο που καταδεικνύει πως κάποιος ΜτΙ, ανήκει στον μαγικό αριθμό αυτό.
Αντί να απαντήσουμε εμείς θα αφήσουμε να απαντήσει ένας πιο ειδικός πάνω σ’ αυτό το ζήτημα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον κ. Γιώργο, ΜτΙ, που συμμετέχει εδώ και μήνες στην συζήτηση του άρθρου μας «Αποφατισμός και ο άστεγος Θεός».
Όταν λοιπόν του τέθηκε η ανάλογη ερώτηση από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση ιδού τι απάντησε:

«Προφανώς ο Θεός καλεί κάποιον και κανένας άνθρωπος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την απόφαση του Θεού.Ένα τέτοιο άτομο έχει τη 'συμμαρτυρία με το πνεύμα του Θεού'. Ο απόστολος Παύλος έγραψε: «Αυτό το Πνεύμα συμμαρτυρεί με το πνεύμα ημών ότι είμεθα τέκνα Θεού. Εάν δε τέκνα και κληρονόμοι, κληρονόμοι μεν Θεού, συγκληρονόμοι δε Χριστού, εάν συμπάσχωμεν, δια να γείνωμεν και συμμέτοχοι της δόξης αυτού». (Ρωμαίους 8:16, 17).Όπως γράφει η Σκοπιά 15.3.1991 σ. 19-20 Ποιοι Έχουν Πράγματι Ουράνια Κλήση; "Το πρώτιστο αποδεικτικό στοιχείο που δείχνει ότι το άτομο έχει χριστεί για την ουράνια κλήση είναι το πνεύμα, δηλαδή το κυρίαρχο αίσθημα, της υιοθεσίας. (Γαλάτας 4:6, 7) Αυτό το άτομο είναι απόλυτα σίγουρο ότι έχει γεννηθεί από τον Θεό σε πνευματική υιοθεσία ως ένας από τους 144.000 συγκληρονόμους της ουράνιας Βασιλείας. Μπορεί να πιστοποιήσει ότι η ουράνια ελπίδα του δεν είναι αποτέλεσμα επιθυμιών που καλλιέργησε ο ίδιος ή αποκύημα της φαντασίας του· μάλλον προέρχεται από τον Ιεχωβά, ως αποτέλεσμα της ενέργειας του πνεύματος του Θεού σ’ αυτόν.—1 Πέτρου 1:3, 4."

Ανάρτηση από τον/τη Γιώργος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 26 Δεκέμβριος 2008 6:59 μμ»

Δηλαδή ο κ. Γιώργος και η Σκοπιά ισχυρίζονται πως ο ίδιος ο «χρισμένος» καταλαβαίνει πως είναι «χρισμένος»!!!

Τώρα αν σας πω, πως και εγώ τώρα τελευταία αρχίζω να νοιώθω σαν «χρισμένος», τι λέτε, θα με πιστέψετε ή όχι;

ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΕΙ

Πάμε τώρα να απαντήσουμε στο ερώτημα πότε θεωρείται πως συμπληρώθηκε ο αριθμός των 144.000, οπότε και «έκλεισε η πόρτα» για να μπει κάποιος ΜτΙ στον μαγικό αυτό αριθμό.
Και εδώ θα διαπιστώσουμε τις γνωστές παλινωδίες της Σκοπιάς.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Σκοπιά 1966, σελ. 345: «Η θύρα ήταν ανοικτή μέχρι το 1931».
2. Σκοπιά 1968, σελ. 119: «Οι ιχθείς αλιεύονται και συμπληρώνεται ο αριθμός στο διάστημα 1931 – 35 !!!!»
3. Σκοπιά 1975, σελ. 300: «Ο αριθμός συμπληρώνεται το έτος 1934!!!»
4. Σκοπιά 1982, σελ. 30: «Ο αριθμός συμπληρώνεται το έτος 1935!!!»
5. Σκοπιά 1/1/1988, σελ. 11: «Ο αριθμός συμπληρώνεται γύρω στο 1935!!!»
6. Σκοπιά 1/2/1999 σελ. 19 : «Αυτό το κάλεσμα τερματίστηκε, μεταξύ των ετών
1931 – 35 !!!!»

Είναι άραγε το τέλος; Όχι βέβαια!! Γιατί στη Σκοπιά της 1/5/2007 διαβάζουμε:

«Από την άλλη πλευρά, στο διάβα των ετών, μερικοί Χριστιανοί που βαφτίστηκαν μετά το 1935 έλαβαν μαρτυρία ότι έχουν την ουράνια ελπίδα. (Ρωμαίους 8:16, 17) Συνεπώς, φαίνεται ότι δεν μπορούμε να καθορίσουμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία τερματίζεται η κλήση Χριστιανών για την ουράνια ελπίδα.»

Για όσους δεν κατάλαβαν πρόκειται για «καινούργιο φως» της Σκοπιάς. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΚΛΗΣΗ ΤΩΝ «ΧΡΙΣΜΕΝΩΝ» ισχυρίζεται εν έτει 2007.

Και γιατί αυτό; Μα πρέπει να δικαιολογήσει πλέον το «θαύμα των θαυμάτων». Την νεκρανάσταση των ΜτΙ! Το πώς και το γιατί θα το δούμε παρακάτω.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Κάθε χρόνο η Σκοπιά δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία, που αφορούν την αύξηση ή την ελάττωση του αριθμού των ΜτΙ. Σε μια στήλη έχει και τον αριθμό «χρισμένων» ΜτΙ, που πήραν εκείνη τη χρονιά από τα «εμβλήματα».
Μέχρι πριν κάμποσα χρόνια, ο αριθμός αυτός ακολουθούσε την φυσιολογική του πορεία που ήταν η μείωση του αριθμού των «χρισμένων», αφού σχεδόν όλοι τους είναι υπέργηροι και κάθε χρόνο αποθνήσκουν κάποιοι από αυτούς.
Τα τελευταία όμως τρία με τέσσερα χρόνια συνέβη το θαύμα των θαυμάτων που λέγαμε. Αντί να μειώνεται ο αριθμός τους αυξάνεται!! και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς.

Έχουμε φαίνεται νεκρανάσταση «χρισμένων» ΜτΙ. Μόνο που δεν το έχουμε πάρει εμείς χαμπάρι, αλλά μόνο η Σκοπιά! Μας το φυλάει για μυστικό ίσως.

Και για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε πίνακα όπου αποδεικνύεται τα όσα υποστηρίζουμε:




Όπως μπορείτε να δείτε π.χ. το 2005 ήταν 8524. Και το 2008, 9986 . Σε τρία δηλ. χρόνια όχι μόνο δεν ελαττώθηκαν αλλά αυξήθηκαν κατά 1462 άτομα. Επάξια λοιπόν οι «χρισμένοι» ΜτΙ, αναστήθηκαν!!!!!!!!
Και το επιμύθιο με τα «σύμβολα» του δείπνου της ανάμνησης. Ποια είναι η τύχη τους όταν δεν υπάρχουν «χρισμένοι» Χριστιανοί; Ας αφήσουμε την κ. Μπουρδάκου να μας το πει:

«Στο τέλος αυτής της τελετής , το κρασί και την γαλέτα τα τρώνε όποιοι προφτάσουν από τους παρευρισκομένους του πολλού όχλου, ακόμη και μικρά παιδιά. Αυτό το αιτιολογούν ότι αυτά τα εμβλήματα έχουν αξία μόνο κατά τη διάρκεια της εορτής!!!»

Από τη μεριά μας; Ουδέν σχόλιον!


http://antiairetikos.blogspot.com/2009/03/blog-post_31.html

ΜΟΛΙΣ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! (ΙΑΝ 2010)