Bιβλιοπαρουσίαση In search of Christian Freedom


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

NEO!!

To blog μας αποκτά δικό του ΦΟΡΟΥΜ συζητήσεων..



http://jehovahgr.freeforums.org/





Μετά την ύπουλη και φασιστική επίθεση της ηγεσίας της Οργάνωσης της Εταιρείας Σκοπιά στην Ελλάδα στο αντίστοιχο μπλογκ μας στον Pathfinder (rwssel.pblogs.gr) το οποίο είναι πολύ ψηλά στα rankings στο google για την αναζήτηση θεμάτων σχετικά με τους "Μάρτυρες του Ιεχωβά" και προφασιζόμενοι παραβίαση ..πνευματικών (!) δικαιωμάτων της "Εταιρείας" επειδή παρουσιάζαμε ντοκουμέντα από τις εκδόσεις τους!

Ακολουθεί το κείμενο από τους διαχειριστές του Pathfinder.gr:

Αγαπητό μέλος του Pathfinder,

Κατά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργεί η ομάδα του Pathfinder και έπειτα από καταγγελίες χρηστών, διαπιστώσαμε ότι το περιεχόμενο του Blog σας εμπίπτει στις παραβάσεις που αναφέρονται στο άρθρο «δεοντολογία χρηστών» των όρων χρήσης, όπου αναφέρεται:

"..Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά δεν επιτρέπεται στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Pathfinder.gr για:

Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση λογισμικού ή περιεχομένου κάθε μορφής (κειμένου, εικόνας, ήχου, video, animation) που παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε φορέα (συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών μυστικών)."

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να αφαιρέσετε όλες τις εγγραφές, οι οποίες φιλοξενούν υλικό το οποίο ανήκει στους:

1. Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania. http://www.watchtower.org/

2 . Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά Ελλάδας Κηφισίας 77 Μαρούσι 210 6197630 Νομικό Γραφείο Μπάμπης Ανδρεόπουλος

Στην περίπτωση που η αφαίρεση δεν πραγματοποιηθεί μετά το πέρας 4 ημερών, θα προχωρήσουμε στην προσωρινή απενεργοποίηση του Βlog σας.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail.

Με τιμή,

Pathfinder Support Team - http://support.pathfinder.gr
support@pathfinder.gr
-----------------------------------------------------------

ΠΑΡΑΚΑΛΩ θερμά, όλα τα μπλογκς σχετικού (ή μη) να μας βάλουν ώς δεσμό στις ιστοσελίδες τους!

Ευχαριστώ

"Rwssel"

www.rwssel.pblogs.gr

Oι "Μάρτυρες του Ιεχωβά" και η Αλήθεια's Fan Box

Saturday 1 August 2009

Eπιστολή πρόκληση της παραθρησκείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά προς το Υπ. Παιδείας

http://rwssel.pblogs.gr/2009/08/epistolh-proklhsh-ths-parathrhskeias-twn-martyrwn-toy-iehwba-pro.html


"ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ" ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Ταχ. Διεύθυνση: Κηφισίας 77, 151 24 Μαρούσι.?Τηλ.: 01-6197630,?6198210.?Fax: 6198212



25 Σεπτεμβρίου 2001
ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
2) ΥΕΠΘ/ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
3) ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αξιότιμοι Κύριοι,
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για περιστατικό που συνέβη στο Γυμνάσιο Νέας Μεσημβρίας του Νομού Θεσσαλονίκης, το οποίο φανερώνει μισαλλοδοξία, παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα του παιδιού και βρίσκεται πολύ μακριά από τους στόχους της εκπαίδευσης.


Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2001, μόλις το πρώτο δεκαήμερο της έναρξης της καινούργιας σχολικής χρονιάς, η καθηγήτρια Ξανθή Αλμπανάκη πρόβαλε στην Γ' τάξη του Γυμνασίου βιντεοταινία με περιεχόμενο που παρουσίαζε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά το λιγότερο με απαξιωτικό, μειωτικό και προσβλητικό τρόπο. Μάλιστα επειδή η βιντεοκασέτα δεν τελείωσε με το χτύπημα του κουδουνιού για διάλειμμα η καθηγήτρια είπε ότι θα συνεχιστεί η προβολή της στο επόμενο μάθημα, δηλαδή για τις 21/9/01, και ότι εκεί θα δειχτεί η σχέση που έχουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά με το σατανισμό.
Όλα αυτά μας τα κατήγγειλε η κ. Διαλεχτή Χασαπίδου (τηλ. 031-713356), Χριστιανή Μάρτυρας του Ιεχωβά, της οποίας ο γιος Μοσχάκης Χασαπίδης πηγαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο και ανήκει στην εν λόγω τάξη. Επισυνάπτουμε την επιστολή που μας έστειλε μαζί με το γιο της.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε την Πέμπτη 20/9/01 με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Φώτιο Βεζύνια (τηλ. 031-713204) μας είπε ότι θα διερευνήσει το θέμα και αν είναι έτσι θα ζητήσει ο ίδιος συγγνώμη. Αντί γι' αυτό την Παρασκευή 21/9/01 μας είπε ότι μίλησε με την καθηγήτρια και με τον μαθητή και ότι εφόσον αυτός δεν έχει απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών (ο πατέρας του είναι Χρ. Ορθόδοξος), κανένα δικαίωμα δεν έχει ο οποιοσδήποτε να παρέμβει στο διδακτικό έργο του σχολείου. Τόνισε ότι "σκοπός του σχολείου σύμφωνα με το νόμο είναι να διακατέχονται από πίστη προς τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης", ότι "το σχολείο αυτό είναι ορθόδοξο" και ότι "θίγουμε το ορθόδοξο φρόνημά του".


Ύστερα από τα παραπάνω, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την παρέμβασή σας, ώστε να διαλευκανθεί τι είδους βιντεοκασέτα προβλήθηκε στο συγκεκριμένο σχολείο, από πού προμηθεύτηκε την βιντεοκασέτα η καθηγήτρια, με τίνος την άδεια την έδειξε και αν είναι στη διδακτέα ύλη μάθημα για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά (!!!). Επίσης, να εξηγήσει ο Διευθυντής του σχολείου αν είναι μέσα στο διδακτικό έργο του σχολείου να παρουσιάζει εξωσχολική ύλη μειωτική για κάποια θρησκευτική κοινότητα και με βάση ποιο νόμο ή εγκύκλιο θεωρεί το σχολείο "ορθόδοξο".


Επιπρόσθετα, αναρωτιόμαστε πώς διασφαλίζεται ότι τέτοιου είδους βιντεοταινίες ή εξωσχολική ύλη που προωθούν τη μη ανοχή, τις διακρίσεις και το θρησκευτικό ρατσισμό δεν προβάλλονται ή "διδάσκονται" και σε άλλα σχολεία της χώρας. Χωρίς να αναφερθούμε στα αυτονόητα, περί σεβασμού των άλλων, αξιοπρέπειας κ.ο.κ., μπορούν να φανταστούν αυτοί οι εκπαιδευτικοί πώς θα αισθάνεται ο μαθητής Μοσχάκης Χασαπίδης και οι γονείς του; Μπορούν να αναλογιστούν τι αισθήματα έχουν γεννηθεί στους άλλους μαθητές που γεμίζουν τις ψυχές τους με μίσος και περιθωριοποίηση;


Σχόλιο Rwssel: ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΟΜΕΝΟΥΣ


Υπενθυμίζουμε το νόμο 927/79 (όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 24 του νόμου 1419/84) ο οποίος αναφέρει στο άρθρο 1, ότι "όστις δημοσίως, είτε προφορικώς είτε ... δια γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου προτρέπει εις πράξεις ή ενεργείας δυναμένας να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βίαν ("ή εκφράζει ιδέας προσβλητικάς", άρθρο 2) κατά προσώπων ή ομάδος προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των ή του θρησκεύματος, τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρι δύο ετών ή με χρηματικήν ποινή ή και δι' αμφοτέρων των ποινών τούτων...".


ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ


Επειδή γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για φαινόμενα ρατσισμού, διακρίσεων, μισαλλοδοξίας και προκατάληψης στο χώρο της εκπαίδευσης απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητούμε να διευθετηθεί το ζήτημα ώστε να μην ξαναπαρουσιαστεί τέτοιο φαινόμενο στο συγκεκριμένο σχολείο. Ζητούμε η καθηγήτρια να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά της και ο Διευθυντής να μιλήσει στα παιδιά καταδικάζοντας το γεγονός και τονίζοντας την αξία του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα πιστεύω των άλλων.
Επιπλέον, ζητούμε να σταλεί εγκύκλιος σε όλα τα σχολεία της χώρας ώστε αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα αυτά να εξαλειφθούν και αντίθετα να καταβληθούν προσπάθειες σύμφωνα με τις συστάσεις του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για "την προαγωγή και την ανάπτυξη μιας κουλτούρας ανοχής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ... με τη διασφάλιση ότι τα σχολικά αναλυτικά προγράμματα, τα σχολικά βιβλία και οι ορθά εκπαιδευμένοι εκπαιδευτικοί θα μεταδώσουν μια κουλτούρα που να προάγει την ανοχή στους τομείς της θρησκείας και της πεποίθησης" (Έκθεση ΟΗΕ για τη θρησκευτική μη ανοχή στην Ελλάδα Α/51/542/Add. 1/7.11.1996).
Με εκτίμηση,


Λοιπόν καλούμε την καθηγήτρια αν το διαβάζει αυτό εδω, να επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να ανεβάσουμε εμείς αυτην την ταινία μαζί με ότι άλλο έχει.


Και περιμένουμε την Σκοπιά να μας υποβαλλει όσες μηνύσεις θέλει....

Δεν θα σχολιάσω την επιστολή και είμαι σίγουρος ότι ουδέποτε απαντήθη αλλά επεστράφη ως απαράδεκτη..


(το βρήκα εδώ http://groups.yahoo.com/group/greekhr/message/1669 )

0 comments:

ΜΟΛΙΣ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! (ΙΑΝ 2010)